Activități la conac și în zona Bran

Lectură | Drumeție | Vizite la obiective turistice | Schi | Bicicletă | Fotografie

Locul ideal pentru lectură

Conacul Brătescu este locul ideal pentru lectură. Decorul de poveste, cadrul natural, peisajele unice ale Branului, liniştea locului, atmosfera de conac, toate aceste elemente te îndeamnă spre lectură. Mai mult decât atât, Conacul Brătescu este locul ideal pentru artistul aflat în căutarea liniştii şi a inspiraţiei.

Un loc bun pentru fotografie

Conacul Brătescu este așezat pe Valea Râului Poarta ce străbate satul Bran într-un cadru natural deosebit. Munţii Bucegi se zăresc spre răsărit, pădurile de foioase şi de conifere înconjoară valea pe ambele părţi, găsești privelişti uimitoare la tot pasul. De asemenea, casele vechi, drumurile pietruite sau înierbate din această zonă creează un decor unic. Împrejurimile Conacului Brătescu oferă posibilităţi inifinite pentru fotografi cu experienţă sau la început de drum.

Locul din care îţi începi drumeția

Din Bran poţi urci în Masivul Bucegi sau poţi merge spre satul Peştera spre urcarea în Masivul Piatra Craiului. Potecile spre Bucegi încep la capătul drumului asfaltat ce urmăreşte cursul Râului Poarta. De la Conacul Brătescu ajungi în 5-7 minute cu maşina până la pârtia de schi, locul în care poţi începe ascensiunea spre Cabana Omu.

Schi în Bran

În Bran, la 5-7 minute de mers cu maşina de Conacul Brătescu se află pârtia de schi Bran. La 4 kilometri de Castelul Bran, în Valea Porţii Bran, se află cele 3 pârtii de schi, de dificultăţi variate, dintre care 2 sunt omologate. Cele mai lungi dintre pârtii au 700 de metri şi sunt de dificultăţi medii sau dificile (pârtii roşii şi negre). Există şi o pârtie pentru copii deservită de un baby-schi. Pârtiile mari sunt deservite de un teleschi. La baza pârtiei se pot închiria echipamente. De asemenea, pârtiile din Poiana Braşov sunt destul de aproape, la aproximativ 30-40 de minute de mers cu maşina.

Mountain-bike în zona Bran

Bran este locul ideal şi pentru ture pe bicicletă. Există posibilităţi multiple atât pentru cei dornici de aventuri extreme cât şi pentru cei ce îşi doresc o plimbare uşoară pe un drum asfaltat. De asemena, veţi fi destul de aproape de traseul de downhill din Poiana Braşov.

Castelul Bran

Obiectivul turistic ce a adus faima acestei aşezări omeneşti este situat la aproximativ 10 minute de mers pe jos de Conacul Brătescu. Despre castel sunt multe de spus, multe adevărate şi multe legende. Stând la Conacul Brătescu, foarte aproape, veţi putea îl vizitaţi şi în momentele în care nu este sufocat de turişti ( la primele ore ale dimineţii sau seara ).

Alte obiective turistice în Bran şi în zonele apropiate

Pe lângă obiectivele din Bran, Vama din Bran, Biserica din Bran sunt relativ aproape o serie de alte obiective turistice: satele Măgura, Şirnea, Peştera ce oferă o panoramă fabuloasă a munţilor Bucegi şi a munţilor Piatra Craiului. De asemenea, Cetatea Râşnov, Peştera Valea Cetăţii (Râşnov), Rezervaţia de urşi Zărneşti sunt relativ aproape de Bran.

This post is also available in: Engleză

REZERVĂ AICI