Cazare Brașov – istorie și tradiție într-un oraș al timpului

Cazare Brașov, România, Conacul Brătescu

Cazare Brașov – oraș istoric

        Dacă ești în căutare de cazare Brașov, probabil că ai rămas fascinat de imaginile și poveștile acestui oraș. Că doar ce alt mod mai bun de a-l cunoaște există, decât acela de a-l vizita îndeaproape? Orașul Brașov se află în inima României, la confluența dintre Carpații Meridionali, Carpații Orientali și Depresiunea Transilvaniei.

Cazare Brașov, aproape de Castelul lui Dracula

Când optezi pentru cazare Brașov, atunci, cu siguranță, o oprire va fi la Castelul Bran sau Castelul lui Dracula. Acesta este situat în Bran, aflat la doar 29 de km de Brașov. Castelul este vizitat de turiști din toată lumea, fiind recunoscut pentru legenda Voievodului Vlad Țepeș supranumit și Dracula. Mai multe detalii despre Castelul Bran aici.

by Luciana Varga Photo Art - cazare transilvania

Cazare Brașov – ”oraș liber regal”

Atestat încă din 1234, Brașov sau ”orașul liber regal” a fost încă de la început unul dintre centrele economice și culturale ale Transilvaniei. Brașovul și-a păstrat mult timp aspectul și forma orașului cetate, fortificat. Abia cu începutul secolului XX, orașul medieval s-a transformat într-un oraș modern prin demolarea centurii fortificate, umplerea vechilor șanțuri de apărare, ridicarea unor noi clădiri cu scop public și administrativ. Astfel, ajungem să cunoaștem orașul de astăzi: Piața Sfatului cu Casa Sfatului, Biserica Neagră, Prima Școală Românească, Turnul Alb, Bastionul Postăvarilor etc.

Bran, în preferințele turiștilor care optează pentru cazare Brașov

Pentru cei în căutare de locuri de cazare Brașov, Bran s-a dovedit a fi cu adevărat un loc al ospitalității și al autenticului românesc, păstrat până în zilele noastre. Acesta se află la aproximativ 20 de minute de Bran, la poalele Masivului Piatra Craiului. Aici, după o binemeritată vizită la Castelul Bran, poți face o oprire la Conacul Brătescu. Suntem tare aproape de Castel, la aproximativ 10 minute de mers pe jos. La noi poți savura un prânz delicios sau o cină romantică sau poți alege să petreci un sejur de relaxare, aproape de natură, alături de cei dragi. Deși aproape de centru, aici vei fi surprins de o liniște deplină, de o priveliște panoramică asupra Branului și de gazde primitoare, întotdeauna bucuroase de oaspeți!

Mai multe despre Conacul Brătescu aici.

Vă așteptăm cu drag la conac!

Sursa: brasov.ro

Photo: Brasov, orasul sufletului meu, landesarchiv-bw.de, Luciana Varga Photo Art, upperhouse.ro