Boutique Hotel

Conacul Brătescu, un Boutique Hotel în inima României

Conacul Brătescu, Bran, România

Ce este un Boutique Hotel?

Se spune că denumirea și conceptul de Boutique Hotel a apărut la începutul anilor ‘80, cu precădere la Londra și San Francisco. Există o mulțime de reviste de specialitate care susțin că pentru a face parte din nișa hotelurilor de tip Boutique, sunt câteva criterii pe care orice locație le respectă.

Conacul Bratescu, Boutique Hotel Bran

Un Boutique Hotel este un hotel de dimensiuni reduse

 Hotelurile de tip Boutique Hotel au un număr relativ mic de camere și sunt caracterizate de un spațiu intim, unde oaspetele se poate relaxa într-o oază de liniște.  Numărul restrâns de camere și spațiul cochet permit oferirea unor servicii adaptate direct nevoilor și dorințelor oaspeților.

Boutique Hotel

Un Boutique Hotel are o personalitate proprie

Îndată ce treci pragul unui Boutique Hotel vei simți că ai pășit într-o altă lume, în funcție de tema, abordarea și specificul locului. Poți să trăiești o experiență pur tradițional românească într-un loc izolat din inima României sau să simți puterea magică a specificului venețian în inima Bucureștiului. Indiferent de ceea ce alegi, sentimentele și atmosfera pe care acest loc ți le vor trezi te vor urma pe tot parcursul sejurului.

Boutique Hotel

Un Boutique Hotel are o abordare personalizată

În fiecare serviciu oferit se observă o abordare unică, prinsă în atmosfera și frumusețea locului. Fiecare oaspete este tratat cu atenție, implicare și promptitudine pentru a oferi servicii de cel putin 4 stele de lux. Acest lucru te face să te simți special, aproape de specificul locului sau, așa cum ne place nouă să spunem, să te simți ca acasă. Tocmai prin oferirea acestor servicii personalizate, oaspeții aleg să revină de fiecare dată pentru a se bucura de un nou sejur la Conacul Brătescu, Boutique Hotel din Bran, formându-se, astfel, o comunitate restrânsă și implicată a oaspeților care ne trec pragul.

Boutique Hotel

Un Boutique Hotel este un hotel independent

Da, un Boutique Hotel este și te face să te simți independent prin atmosfera și atitudinea pe care o are față de oaspete. Conacul Brătescu este un Boutique Hotel independent, o moștenire de credințe, istorie și trăiri a familiei Brătescu, adânc legată și conectată cu specificul locului, Bran. Interiorul spațios, camerele mari, spațiile verzi din jurul Conacului, contribuie și ele la crearea unei stări de independență absolută, întregită de magia locului, Bran.

Mansion in Bran, Conac - Boutique Hotel - atmosfera

Un Boutique Hotel, locul ideal pentru evenimente speciale

Evenimentele organizate la un Boutique Hotel sunt cu adevărat speciale prin intimitatea, atmosfera personalizată, adaptată dorințelor oaspeților care îi calcă pragul. În general, participă un număr restrâns de persoane ceea ce îi oferă și mai mult din aerul cochet și atmosfera aparte, specifică unui Boutique Hotel. La Conacul Brătescu se organizează evenimente memorabile precum nunți, botezuri, aniversări, team-buildinguri și reuniuni pentru un număr de aproximativ 80 de persoane.

Mai nou, în topul trend-urilor din rândul hotelurilor de tip Boutique sunt lounge-urile spațioase, deschise, cu zone de relaxare și de interacțiune, conform visualistan.com.

Boutique Hotel

La un Boutique Hotel, designul este elementul care face diferența

Un Boutique Hotel are fiecare cameră cu un design aparte, inspirațional și plin de sens pentru cel care ajunge să se conecteze cu specificul locului. Conacul Brătescu are opt camere cu un design unic. Acestea sunt o îmbinare armonioasă de stil retro şi modern, unde atenţia exagerată pentru detalii, rafinamentul şi mobilierul original de epocă impresionează. Aproape tot mobilierul este de epocă, autentic, recondiţionat sau reconfigurat pentru a fi adaptat fiecărei camere care intuiește varietatea personalităților oaspeților de la Conac.

Fiecare cameră are mini-bar, o zonă de relaxare, TV prin cablu, termostat ambiental pentru reglarea temperaturii şi baie cu duș sau cadă, cu articole de toaletă speciale. Unele camere au balcon cu vedere spre peisajele superbe din Bran. Interiorul Conacului Brătescu este gândit de designerul Marinela Filip.

Boutique Hotel

Un Boutique Hotel este strâns legat de comunitatea în care se află

Un Boutique Hotel este un loc conectat cu specificul locului, cu oamenii care îi calcă pragul, cu localnicii și locurile în care se află. Conacul Brătescu folosește ingrediente naturale din Bran pentru prepararea bucatelor, a fost proiectat și construit astfel încât să se integreze perfect în atmosfera și frumosul locului, respectă frumusețea locului și o promovează constant  prin intermediul serviciilor pe care le oferă (drumeții, schi, fotografie, excursii pe bicicletă, vizitarea Castelului Bran și a satelor din apropiere etc.).

Conacul Bratescu, Boutique Hotel Bran

Locul unde pasiunea și dedicarea se întâlnesc – Boutique Hotel

Credem că pentru dezvoltarea unei adevărate culturi a boutique hotelurilor în România este nevoie de foarte multă pasiune și plăcere pentru ceea ce faci, pentru un turism care își dorește să ofere experiențe unice, personalizate. De aceea, noi considerăm Conacul Brătescu nu doar un Boutique Hotel, ci mai mult decât atât, un conac românesc autentic capabil să îi ofere turistului ajuns în Bran o experienţă bogată, unică, o experienţă ce îl va face să îşi dorească să revină.